• Een kleine greep uit mijn werk

Interviews & reportages

Zoek je iemand die reportages kan schrijven, bijvoorbeeld over de charme van het platteland, een drukke stadswijk, een reis naar het zuiden of een dagje uit van senioren? Goudschrijver gaat voor je op pad!
Goudschrijver interviewt bekende en (nog) onbekende landgenoten voor zowel persoonlijke verhalen als quotes en artikelen rondom een thema. Goudschrijver, tevens journalist, werkt integer, betrokken en vakkundig.

Specialisaties:

  • human interest
  • senioren
  • vrouwen
  • goede doelen
  • kunst
  • literatuur
  • reizen

(Web)teksten & eindredactie

Goede artikelen zijn schaars. Goudschrijver schrijft ze! Geworteld in taal, krachtig in tekst, sterk in creativiteit. Wil je een goede SEO-tekst? Of een opvallende brief voor je donateurs? Goudschrijver heeft certificaten op zak voor SEO en Fondsenwerving. De teksten zijn doelgroep- en klantgericht, meestal gewenst op B1-niveau.

Goudschrijver organiseert strak de eindredactie, houdt contact met schrijvers en fotografen, redigeert met taalkundige hand de teksten en beoordeelt de drukproeven. Goudschrijver heeft ervaring met glossy magazines voor bedrijven, lokale kranten en seniorenbladen.

Communicatie & coördinatie

Wil je een goed communicatieadvies? Zoek je een coördinator voor een project binnen jouw bedrijf of organisatie? Goudschrijver verdiept zich snel in een onderwerp, analyseert de materie, zoekt de verbinding en komt met strategische plannen. Ook voor interim-opdrachten op jouw communicatieafdeling is Goudschrijver beschikbaar.

Goudschrijver zoekt het goud in jou!

Woorden in juiste vorm gesproken of geschreven, zijn als gouden appelen op zilveren schalen. (Salomo)

Wat zeggen klanten over Goudschrijver?

Monique is een ervaren communicatieprofessional die advies en uitvoering in haar werk moeiteloos combineert. Ze schrijft net zo makkelijk een communicatieadvies als een nieuwsbrief. Van nature is ze sterk analytisch en klantgericht. Ze heeft een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en heeft daarbij oog voor de belangen van zowel de organisatie als de betrokken stakeholders. Met Monique is het prettig samenwerken. Ze ontzorgt je, is stressbestendig en weet het overzicht te behouden.

Monique is een gedegen interviewer met een scherpe pen. Ze is betrouwbaar en een prettig mens om mee te werken. Voor Eva heeft ze meerdere bekende en minder bekende Nederlanders geïnterviewd, steeds met een kwalitatief sterk resultaat!

De samenwerking met Monique verliep positief: ze reageerde snel op mijn vragen en opmerkingen. Ook ging zij op professionele wijze met feedback om, met een gewenst resultaat tot gevolg. Ik heb positieve reacties gekregen op de teksten van mijn website Wijs en Wel.

Het is een waar genoegen om met Monique samen te werken. Teksten van het hoogste niveau, denkt altijd vanuit de doelgroep en let op de kleinste details. Monique is een teamspeler die elk teamlid beter laat presteren door haar positieve houding en vakkennis. Ik heb ook zelden iemand gezien met zo’n talent om kansen in de markt te signaleren en om te zetten naar resultaten. Monique is zoveel meer dan een tekstschrijver – ze is een netwerker, pr-specialist en een content creator die de identiteit van een bedrijf tot leven brengt.

Al vanaf de start van ons bedrijf werken wij samen met Monique. Ze is iemand die zich goed kan inleven in de klant en dat zie je dan ook terug in het geleverde werk. Veelzijdige en unieke teksten waarbij een stuk beleving niet ontbreekt. We hopen nog vele jaren plezierig samen te werken.

Met Goudschrijver werken we veelvuldig samen, want goede webteksten schrijven is nu eenmaal een vak apart. Monique levert teksten van hoge kwaliteit, mede doordat zij echt betrokken is bij onze klanten. Hierdoor begrijpt ze erg goed dat wat nodig is aan schrijfstijl, ‘tone of voice’ en inhoud.

Monique Boom levert constante kwaliteit, en dat is knap. Je krijgt altijd precies de artikelen en verhalen die je hebben wilt.  Monique vraagt door tot de kern en daarom zijn haar interviews raak. Ik vind haar bovendien een invoelend, eerlijk en fijn mens. We werken al meer dan twintig jaar op verschillende manieren uitstekend samen. Ook heeft ze een aantal keren de eindredactie van Elisabeth gedaan en dat ging vloeiend.